Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi

Çarşamba Toplantısı

Yard. Doç. Dr. Charles Sabatos

TURKISH IMAGES IN CENTRAL EUROPEAN LITERATURE AND POPULAR CULTURE

Yar. Doç. Dr. Charles Sabatos doktorasını Michigan Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat alanında yapmıştır. Başlıca araştırma alanları, Orta Avrupa ve Amerikan edebiyatı, özel olarak da modern roman üzerinedir. Comparative Literature Studies, Europe Asia Studies, ve Middle Eastern Studies gibi dergilerde makaleleri ve Çek ve Slovak edebiyatından İngilizce’ye çevirileri yayınlanmıştır. Şu anda, Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Amerikan ve dünya edebiyatı üzerine dersler vermektedir.

Charles Sabatos Orta Avrupa (Çek, Slovak, Leh ve Macar) yazarlarının özellikle ondokuzuncu yüzyılda Osmanlı İmparatorluğunun yıkılış döneminde ulusal kimliklerini geliştirme yolunda Türk imaj ve klişelerini nasıl kullandıklarından bahsetti. Sabatos tarihsel olaylardan folklore, şiirden popüler kültüre bunların her kullanılışında altta yatan Türk “öteki” sembolizminin Orta ve Doğu Avrupa’da imparatorluğun inişe geçmesi ve modern ulusal kimlik duygusunun yükselmesi doğrultusunda değişim gösterdiğinden bahsetti. Sabatos konuşmasında dönemin şarkı ve resimlerinden de örnekler gösterdi. Konuşma katılımcıların soruları ve yorumlarının ardından sona erdi.

Bu sayfa Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından en son 18.04.2016 01:03:17 tarihinde güncellenmiştir.

Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi