Asya-Pasifik Çalışmalarında Yeni Ufuklar Çalıştayı
Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (MURCIR) 11 Mayıs 2018 tarihinde ev sahipliği yapacağı bir çalıştayda Asya-Pasifik bölgesi üzerine uzmanlaşan genç akademisyenleri biraraya getirmeyi planlamaktadır. “Asya-Pasifik Çalışmalarında Yeni Ufuklar” başlıklı çalıştayın amacı Türkiye’de Doğu, Güney ve Güneydoğu Asya ülkelerine odaklanan akademisyenler arasında derinlikli bir tartışma platformu oluşturmaktır.
Çalıştay, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler disiplindeki çalışmalara ağırlık verecektir. Ancak ekonomi-politik, medya ve sosyoloji alanında çalışan akademisyenler de çalışmaları ve görüşleriyle çalıştaya katkıda bulunabilir. MURCIR’in amacı Asya-Pasifik ülkelerinde öğrenim görmüş ya da araştırma yapmış; bölge dillerinden en az birisine (Çince, Korece, Japonca, Tay, Vietnamca vb.) aşina olan; bölgeyle ilgili kendi özgün çalışmaları ve uzun vadeli araştırma gündemleri olan genç sosyal bilimcileri ağırlamaktır.
Çalıştayın dili Türkçe olacaktır ancak katılımcıların İngilizce literatüre aşina olması beklenmektedir. Sunulacak çalışmalarda ilgili ülkelerin kendi dillerinde basılan özgün kaynakların kullanılması büyük bir artı olarak değerlendirilecektir. MURCIR, çalıştayda sunulan çalışmaların tamamını ya da bir kısmını derleme bir kitapta ya da Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi’nin özel bir sayısında yayınlamayı planlamaktadır.
MURCIR tarafından 11 Mayıs 2018 tarihinde Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Anadoluhisarı Yerleşkesi'nde düzenlenen "Asya-Pasifik Çalışmalarında Yeni Ufuklar" çalıştayına katılım gösteren tüm değerli akademisyenlere, genç araştırmacılara ve öğrencilere teşekkür ederiz.
Çalıştay süresince çekilen fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.
ÇALIŞTAYA KONU OLAN ÜLKE VE ALT BÖLGELER
Doğu Asya (Kuzey Kore, Güney Kore, Çin, Japonya, Tayvan)
Güney Asya (Hindistan, Pakistan, Sri Lanka)
Güneydoğu Asya (Tayland, Vietnam, Malezya, Filipinler, Endonezya, Kamboçya vb.)
**** Orta Asya ve Rusya (Avrasya bölgesi) çalıştay temasının dışında kalmaktadır.
Çalıştay Bilim Kurulu
Prof. Dr. Selçuk Esenbel (Boğaziçi Üniversitesi)
Doç. Dr. Çağdaş Üngör Sunar (Marmara Üniversitesi)
Doç. Dr. Hasan Kösebalaban (İstanbul Şehir Üniversitesi)
Yrd. Doç. Dr. Ceren Ergenç (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Dr. Hale Eroğlu Sager (Harvard University)
Dr. Altay Atlı (İstanbul Politikalar Merkezi)
Dr. Kadir Temiz (İstanbul Şehir Üniversitesi)
Düzenleme Bilim Kurulu
Doç. Dr. Çağdaş Üngör Sunar
Dr. Sezgi Durgun
Doç. Dr. Zuhal Mert Uzuner
Bu sayfa Research Center for International Relations tarafından en son 26.03.2019 14:27:02 tarihinde güncellenmiştir.