Danışma Kurulu

 

Doç. Dr. Çiğdem Nas, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul

İktisadi ve İdari Bilimler Fak., Siyaset Bili.ve Uluslararası İlişk. Böl.

Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler, AB Siyasi Yapısı, Avrupa Çalışmaları, Avrupa Birliği, Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri, Avrupa Bütünleşmesi

Kısa Özgeçmiş:

Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde , yüksek lisansını University of London - The London School of Economics and Political Science, Social Policy And Administration, European Social Policy, Birleşik Krallık’tan, Doktora derecesini ise Marmara Üniversitesi, Avrupa Araştırmaları Enstitüsü, Avrupa Birliği Siyaseti Ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda (İngilizce) tamamlamıştır. Halen İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteridir.  


Doç. Dr. Ekavi Athanassopoulou, National Capodistrian University of Athens, Yunanistan

Siyaset Bilimi ve Kamu Yöntemi Bölümü

 Araştırma Alanları:

Türk Yunan İlişkileri, Dış politika analizi, Transatlantik siyaset

 Kısa Özgeçmiş:

Lisan eğitimini, School of Philosophy, University of Athens, yüksek lisansını, Modern Turkish Studies, School of Oriental and African Studies, University of London ve Doktorasını School of Oriental and African Studies, University of London ‘da tamamlamıştır.


Doç. Dr. Mehmet Uğur Ekinci, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Ankara

Bölge Çalışmaları Enstitüsü, Avrupa Çalışmaları Anabilim Dalı, Avrupa Çalışmaları Anabilim Dalı

Araştırma Alanları: Balkan çalışmaları

Kısa Özgeçmiş:

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans, Tarih Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Ohio State Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde doktora dersleri aldıktan sonra doktorasını Londra Üniversitesi SOAS Siyaset ve Uluslararası Çalışmalar Bölümü’nde tamamladı. Araştırma alanları arasında güncel Balkan politikaları, Avrupa siyaseti, iç siyaset-uluslararası siyaset bağlantıları, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri dış politikası ve siyasi tarihi bulunmaktadır.


Doç. Dr. Nurşen Gürboğa, Marmara Üniversitesi, İstanbul

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

Araştırma Alanları: Erken Cumhuriyet Dönemi, Emek Tarihi

Kısa Özgeçmiş: Lisans derecesini ODTÜ Uluslararası İlişkiler, Yüksek Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Tarih, ve Doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanlarında tamamlamıştır. Halen Tarih Vakfı’nda editörlük görev de bulunmaktadır.


Prof. Dr. Emre Erşen, Marmara Üniversitesi, İstanbul

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

Araştırma Alanları: Türk dış politikası, Türkiye-Rusya ilişkileri, Avrasyacılık, Kafkasya, Orta Asya ve jeopolitik

Kısa Özgeçmiş:

Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Marmara Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında yapan Erşen, Rusya'da Higher School of Economics, İngiltere'de University of Kent, Avusturya'da Institute for Human Studies ve Polonya'da Jagiellonian University bünyesinde de misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.


Prof. Dr. Emre İşeri, Yaşar Üniversitesi, İzmir

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü

Araştırma Alanları:

Enerji, Jeopolitik, Doğu Akdeniz

Kısa Özgeçmiş: Akdeniz Uygulamalar ve Araştırmalar Merkezi Müdürü de olan İşeri, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Lisans eğitimini 2002 yılında tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve University of Kent (İngiltere) Üniversitesi Uluslararası Çatışma Analizi Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimleri almıştır. Doktora eğitimini ise 2008 yılında Keele University’de (İngiltere) İnsani ve Toplum Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamlamıştır. 


Prof. Dr. Sezai Enis Tulça, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Araştırma Alanları: Türk Dış Politikası, Türk Yunan İlişkileri, Romanya

Kısa Özgeçmiş:

Fransa Montpellier Üniversitesi Uluslararası ilişkiler lisansı, aynı üniversitede “Ege Denizi Uyuşmazlıkları” konusunda yüksek lisans ve bilahare Tarih bölümünde “1928-1945 arası Türk-Yunan ilişkileri” üzerine doktorasını tamamlamıştır. 2007-2010 yılları arasında TC Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği görevinde bulunmuştur.


Prof. Dr. Kıvanç Ulusoy, İstanbul Üniversitesi, İstanbul

Siyasal Bilgiler Fakültesi

Araştırma Alanları: Avrupa Bütünleşmesi, İsrail ve Amerikan dış politikası

Kısa Özgeçmiş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. ODTÜ’den ve Madrid Diplomat Okulu’ndan Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi alanlarında iki yüksek lisans derecesi aldı. Doktorasını 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden Granada Üniversitesi’nde yaptığı alan çalışması sonrasında İspanya’da demokratikleşme süreci konusunda yazdığı tezle tamamladı. Daha sonraki dönemde İspanya, İsveç, İtalya ve İngiltere’deki üniversitelerde araştırmacı olarak bulundu. Stockholm Üniversitesi’nde (2003) Devlet bursu ve Floransa’daki Avrupa Üniversitesi Enstitüsü’nde Jean Monnet bursu (2004) ve Harvard Üniversitesi’nde Fulbright bursu (2013) alarak doktora sonrası akademik çalışmalarını tamamladı.


Prof. Dr. Kostas Ifantis, Panteion Universitesi, Atina, Yunanistan

Social and Political Sciences

Araştırma Alanları: Türk Yunan ilişkileri, Yunan dış politikası

Kısa Özgeçmiş:

EC-US Relations in an Era of Interdependence. US Impact on EC policy making in the framework of the completion of the Single European Market” başlıklı Doktorasını 1993 yılında Department of European Studies, University of Bradford, U.K.’de savunmuştur.  “Kenneth Dyson and Kevin Featherstone) • Law Degree, School of Law, Aristotelian University of Thessaloniki, Greece, October 1983 - June 1988.


Prof. Dr. Mensur Akgün, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul

İİBF Uluslararası İlişkiler

Araştırma Alanları: Orta Doğu, Kıbrıs, Türkiye ve Ermenistan

Kısa Özgeçmiş:

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin uluslararası ilişkiler bölmününden 1981 yılında mezun oldu. 1987'de Norveç'teOslo Üniversitesi'nde sosyal antropoloji bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1992 yılında İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde doktora çalışmasını tamamlayarak "doktor" ünvânını aldı. Yeni Yüzyıl, Star, Referans gazetelerinde uluslararası ilişkiler ve siyasetle ilgili konularda köşe yazarlığı yapan Akgün aynı zamanda İstanbul Kültür Üniversitesi GPoT Araştırma Merkezinin direktörlüğünü de yürütmüştür.


Prof. Dr. Cengiz Tomar, İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi, İstanbul

Araştırma Alanları: Arap coğrafyasının tarihi ve kültürü

 Kısa Özgeçmiş:

1992'de Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını aynı okul ve bölümde tamamladı. Ürdün Üniversitesinde (1993-1995) Arapça ve Edinburgh Üniversitesi Islamic-Middle Eastern Studies (2000-2003) İslam ve Ortadoğu Tarihi eğitimi aldı. 1998-2017 tarihleri arasında TDV İslam Ansiklopedisi İslam Tarihi İlim Heyeti üyesi, 2007-2017 tarihlerinde IRCICA’da Araştırma Bölüm Başkanı olarak çalıştı. Tomar, aynı zamanda Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi geçmiş dönem dekanı ve Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi geçmiş dönem rektörüdür.


Prof. Dr. Yücel Acer, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara

 Araştırma Alanları: Uluslararası Deniz Hukuku, Uluslararası Silahlı Çatışmalar Hukuku ve Uluslararası Mülteci Hukuku 

Kısa Özgeçmiş:

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Uluslararası İlişkiler lisans derecesi, Sheffield Üniversitesi’nden (İngiltere) Uluslararası Hukuk Yüksek Lisans derecesi, Bristol Üniversitesi’nden (İngiltere) Uluslararası Hukuk doktora derecesi almıştır. Acer, aynı zamanda Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi geçmiş dönem rektörlerindendir.


Bu sayfa Research Center for International Relations tarafından en son 24.12.2023 19:16:41 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM